3655947541340020

Creëren, inspireren en geven

Als kalligraaf wil ik Creëren, Inspireren en vooral mijn kennis doorgeven aan creatievelingen die zo op hun beurt voldoening krijgen van hun prachtig gekalligrafeerde attenties.

Hallo,

Mijn naam is Petra Koyen, de hand achter Graceful Letters Calligraphy, en al van kleins af aan gepassioneerd door letters, schrijven, tekenen, .....
In 2003 heb ik mijn baan opgezegd om thuis voor onze 3 kinderen te zorgen, dit was een bewuste keuze van mijn partner en mij. Bovendien heb ik in datzelfde jaar kennis gemaakt met Kalligrafie door een thuiscursus van het NTI en is deze fantastische reis begonnen.
Nu 19 jaar later zijn de kinderen groter en zet ik de stap om van mijn hobby mijn beroep te maken.


De eerste jaren heb ik veel geleerd door zelfstudie met boeken en DVD's van gerenomeerde kalligrafen zoals Patricia Lovett, Master Penman Rosemary Buczek, Eleonor Winters, ...
Vervolgens maakte ik in 2013 kennis met het prachtige en gracieuze spitse pen schrift Spencerian en is er een hele nieuwe wereld opengegaan. Spencerian is tot op de dag van vandaag mijn absolute favoriete schrift!


Sinds 2015 heb ik de eer gehad om verder bij te leren en te groeien onder leiding van mijn grote voorbeelden zoals Master Penman Harvest Crittenden, Master Penman Michael Sull, Master Penman Rosemary Buczek, Master Penman Jake Weidmann, Master Penman Connie Chen, Tri Le, Jen Sweeney, Whitney Forbes, Heather Victoria Held, Phyllis Macaluso, Mr. Michael Ward, Yves Leterme en Barry Morentz.


Verder ben ik er trots op lid te zijn van de 'International Association of Master Penman, Engrossers and Teachers of Handwriting' (IAMPETH).


Van het Creëren van een mooie en gracieus gekalligrafeerde envelop tot een geïllumineerde letter tot zelfs een hele familie stamboom.... alles is mogelijk.
Echter voor de creatievelingen onder ons die zelf aan de slag willen geef ik graag mijn kennis door zodat ook jullie kunnen genieten van deze prachtige kunstvorm.
Kortom, ik hoop jullie te kunnen blijven Inspireren in deze wereld van Kalligrafie.

Nog een paar woordjes over mezelf

Geboren in 1979 en van kleins af altijd creatief bezig geweest. Ik ben afkomstig van Wuustwezel, maar woon momenteel in Brecht samen met mijn partner, 2 dochters, zoon en onze poezen Simba en Zumy!
Naast mijn passie voor Kalligrafie hou ik ook van kantklossen, diamond painting en DISNEY! Af en toe er even tussenuit en een bezoekje brengen aan Disneyland Parijs, ik kijk er steeds weer naar uit! Rustig rondwandelen en genieten van de sfeer, de muziek maar vooral van de MAGIE!!

Daarom zou ik graag willen eindigen met een quote van Walt Disney zelf.

"If you can dream it, you can do it!"


Walt Disney