Kalligrafie voor uw huwelijk of event

Kalligrafie voor uw huwelijk, event of speciale gelegenheid

Kalligrafie wordt tegenwoordig meer en meer ingezet om een personal touch en unieke uitstraling te geven aan uw huwelijk, event of zelfs voor een persoonlijk bedankje aan uw klanten. Wat ik natuurlijk super vind!

Het afgelopen jaar heb ik dan ook aan enkele leuke projecten mogen meewerken.

Maar waar let je nu het beste op?

kalligrafie voor huwelijk event

Waarmee hou je het beste rekening als je kalligrafie wil inzetten voor uw huwelijk, event….

Omdat kalligrafie geen drukwerk is, zijn er enkele zaken om aandacht voor te hebben!

1. Kalligrafie heeft TIJD nodig!

Alles wordt met de hand gekalligrafeerd en aan elke letter wordt de nodige aandacht besteed. 

Dit vergt nu eenmaal de nodige tijd. Wil je dus graag deze special touch toevoegen, laat het dan zeker geen last minute beslissing zijn.
Ook de keuze van inkt kan invloed hebben op de tijd, kalligraferen met bijvoorbeeld goud inkt gaat altijd een beetje trager.

Zelf probeer ik altijd iedere opdracht aan te nemen, maar als het echt last minute is en er moeten op bv. 2 dagen 200 enveloppen gekalligrafeerd worden, dan kan ik niet instaan voor de kwaliteit en moet ik spijtig genoeg weigeren. Kwaliteit is toch nog altijd het belangrijkste.

Meer tips over het kalligraferen van enveloppen vindt je hier.

2. Papiersoort /enveloppen

Belangrijk bij het uitkiezen van papier of enveloppen is dat deze goed beschrijfbaar zijn. Kies zeker geen glanzende of parelmoer enveloppen , deze zijn moeilijk beschrijfbaar met pen en inkt.

Een ruwere papiersoort werkt ook niet goed met kalligrafie, er wordt teveel inkt opgenomen zodat je lijnen gaan bloeden (uitlopen) en is het lastiger om mooie fijne haarlijnen te creëren. Dat willen we zeker vermijden!

Wat werkt dan wel?

Wel, elke envelop of papier van goede kwaliteit, glad maar zeker NIET glanzend.  

Wil je graag enveloppen laten kalligraferen? Zorg dan zeker voor 20% extra. Het is niet leuk maar menselijke foutjes gebeuren spijtig genoeg wel eens…..

3. Kalligrafie heeft PLAATS nodig

Kalligrafie valt wel wat groter uit dan uw handschrift of een gedrukt etiket.

Zorg er dus bij de keuze van uw enveloppen of naamkaartjes voor dat deze groot genoeg zijn, zodat er rondom het adres/naam nog voldoende plaats is.

Ook de combinatie van drukwerk en kalligrafie wordt tegenwoordig veel ingezet, bv. uitnodigingen worden gedrukt en nadien wordt de naam van de genodigde hierop gekalligrafeerd.
Voor het kalligrafiewerk wordt dan dikwijls een lijntje voorzien en gedrukt. Zorg ervoor dat het lijntje zeker lang genoeg is zodat een langere naam geen problemen geeft.

Denk je er zelf aan om kalligrafie in te zetten, je mag me steeds even contacteren.

Enkele projecten van afgelopen jaar

Kalligrafiewerk voor Vin.auction.

Voor Gunther van wijnveilinghuis Vin.auction is persoonlijke aandacht en detail heel belangrijk. Hij maakt er een absolute prioriteit van om zijn klanten te bedanken. Een unieke kaart met een handgeschreven bedankje, een mooi gekalligrafeerde envelop, een speciaal ontworpen postzegel tot wijnwereldkaarten, alles tot in de puntjes verzorgd. Prachtig!!

Ik ben dan ook enorm trots dat ik het kalligrafie werk voor Vin.auction mag doen, superleuk om op zo’n manier samen te werken.
Witte inkt (Dr. Ph. Martins Bleedproof white) op rode enveloppen, en een custom bordeaux inkt voor de witte enveloppen en wijnwereldkaarten.

Enveloppen voor een geboorte.

Omdat geboortekaartjes dikwijls kleiner zijn dan bijvoorbeeld huwelijksuitnodigingen, krijg je automatisch ook kleinere enveloppen.

Daarom werd er hier gekozen voor een combinatie van Copperplate kalligrafie en kleine kapitaaltjes.

De afwerking voor verzending naar de klant is ook altijd leuk, voor deze geboorte had ik er een zeepje in de vorm van een fopspeen bijgevoegd.

Een prachtig gedicht voor een huwelijksverjaardag.

Wanneer de vraag komt om een gedicht of tekst te kalligraferen voor een speciale gelegenheid, voorzie ik zelf het papier.

Voor dergelijke werken gebruik ik meestal Arches aquarelpapier HP. Dit papier is fantastisch om op te kalligraferen, het contrast tussen haarlijnen en schaduwlijnen is subliem.

En natuurlijk loopt er bij de laatste lijn iets mis….dit zijn dingen die spijtig genoeg kunnen gebeuren als je met pen en inkt werkt. Elke kalligraaf zal dit wel herkennen.
Gelukkig is dit ook gemakkelijk op te lossen. Ik vertel er graag meer over in dit blogbericht.

Namen kalligraferen op een stamboom.

Deze was echt spannend! De klant had de stamboom getekend met houtskool en ik werd gevraagd om hier de namen en datums bij te kalligraferen. Superleuk maar geen plaats voor foutjes hier! 
Doordat de stamboom met houtskool getekend was, werd er eerst een fixatielaagje op aangebracht. Dit voorkomt dat de houtskool gaat vegen.
En absoluut geen probleem om hierop te kalligraferen!

Een stamboom in kalligrafie is zeker en vast een origineel cadeau!!

Zoals je ziet, kan kalligrafie voor veel doeleinden gebruikt worden. 

Als kalligraaf help ik je met plezier verder. Meer informatie vindt je hier. Of neem even contact met me op.
Ik help je met veel plezier verder.

Groetjes,

Petra

Geef een reactie

Uw email adres wordt niet weergegeven. Verplichte velden staan aangegeven *