3655947541340020
Kalligrafie voor uw huwelijk of event
23 september 2020 
4 min. leestijd

Kalligrafie voor uw huwelijk of event

Kalligrafie wordt tegenwoordig meer en meer ingezet om een personal touch en unieke, Luxe uitstraling te geven aan uw huwelijk, event of zelfs voor een persoonlijk bedankje aan uw klanten. Wat ik natuurlijk super vind!

Onderaan deze blogpost laat ik je ook graag nog kennismaken met enkele projecten. Zo kan je een idee krijgen wat er allemaal mogelijk is.

Maar waar let je nu het beste op?


Waarmee hou je het beste rekening als je kalligrafie wil inzetten voor uw huwelijk, event….

Omdat kalligrafie geen drukwerk is, zijn er enkele zaken om aandacht voor te hebben!

1. Kalligrafie heeft TIJD nodig!

Alles wordt met de hand gekalligrafeerd en aan elke letter wordt de nodige aandacht besteed.

Dit vergt nu eenmaal de nodige tijd. Wil je dus graag deze special touch toevoegen, laat het dan zeker geen last minute beslissing zijn.
Ook de keuze van inkt kan invloed hebben op de tijd, kalligraferen met bijvoorbeeld goud inkt gaat altijd een beetje trager.

Zelf probeer ik altijd iedere opdracht aan te nemen, maar als het echt last minute is en er moeten op bv. 2 dagen 200 enveloppen gekalligrafeerd worden, dan kan ik niet instaan voor de kwaliteit en moet ik spijtig genoeg weigeren. Kwaliteit is toch nog altijd het belangrijkste.

Meer tips over het kalligraferen van enveloppen vindt je hier.

 2. Papiersoort /enveloppen

Belangrijk bij het uitkiezen van papier of enveloppen is dat deze goed beschrijfbaar zijn. Kies zeker geen glanzende of parelmoer enveloppen , deze zijn moeilijk beschrijfbaar met pen en inkt.

Een ruwere papiersoort werkt ook niet goed met kalligrafie, er wordt teveel inkt opgenomen zodat je lijnen gaan bloeden (uitlopen) en is het lastiger om mooie fijne haarlijnen te creëren. Dat willen we zeker vermijden!

Wat werkt dan wel?

Wel, elke envelop of papier van goede kwaliteit, glad maar zeker NIET glanzend.

Wil je graag enveloppen laten kalligraferen? Zorg dan zeker voor 20% extra. Bij het kalligraferen met pen en inkt is het onvermijdelijk dat er soms foutjes gebeuren, dit is menselijk....

3. Kalligrafie heeft PLAATS nodig

Kalligrafie valt wel wat groter uit dan uw handschrift of een gedrukt etiket.

Zorg er dus bij de keuze van uw enveloppen of naamkaartjes voor dat deze groot genoeg zijn, zodat er rondom het adres/naam nog voldoende plaats is.

Ook de combinatie van drukwerk en kalligrafie wordt tegenwoordig veel ingezet, bv. uitnodigingen worden gedrukt en nadien wordt de naam van de genodigde hierop gekalligrafeerd.
Voor het kalligrafiewerk wordt dan dikwijls een lijntje voorzien en gedrukt. Zorg ervoor dat het lijntje zeker lang genoeg is zodat een langere naam geen problemen geeft.

Denk je er zelf aan om kalligrafie in te zetten, je mag me steeds even contacteren.

 Enkele projecten....

Kalligrafiewerk voor Vin.auction.

Voor Gunther van wijnveilinghuis Vin.auction is persoonlijke aandacht, details en uniek zijn heel belangrijk. Hij maakt er een absolute prioriteit van om zijn klanten te bedanken. Een unieke kaart met een handgeschreven bedankje, een mooi gekalligrafeerde envelop, een speciaal ontworpen postzegel tot wijnwereldkaarten, alles tot in de puntjes verzorgd. Prachtig!!

Ik ben dan ook enorm trots dat ik het kalligrafie werk voor Vin.auction mag doen, superleuk om op zo'n manier samen te werken.
Witte inkt (Dr. Ph. Martins Bleedproof white) op rode enveloppen, en een custom bordeaux inkt voor de witte enveloppen en wijnwereldkaarten.

Enveloppen voor een geboorte. (Maité)

Omdat geboortekaartjes dikwijls kleiner zijn dan bijvoorbeeld huwelijksuitnodigingen, krijg je automatisch ook kleinere enveloppen.

Daarom werd er hier gekozen voor een combinatie van Copperplate kalligrafie en kleine kapitaaltjes in goud inkt. Een TOP combinatie!

Familiestamboom en stamreeksen

Bij de grootste opdrachten horen toch wel familiestambomen en stamreeksen.
Dergelijke werken vragen veel planning vooraf, vooral het uitmeten en de indeling van de hele stamboom, passen en meten waar alle namen en datums moeten komen nemen heel wat tijd in beslag.

Maar het eindresultaat geeft me ALTIJD zoveel voldoening, een stamboom is een unieke en zeer betekenisvol aandenken voor elke familie.

Ik heb de eer gehad om voor de familie Kirkenir een stamboom in combinatie met stamreeks te kalligraferen en voor de familie Van der Net een mooie stamreeks.
Ook voor de 50ste huwelijksverjaardag van de ouders van Nadia mocht ik een mooie familiestamboom kalligraferen.

Een stamboom in kalligrafie is zeker en vast een origineel cadeau!!

Huwelijksgeloften

Eén van de mooiste opdrachten is toch wel het kalligraferen van huwelijksgeloften. Florian wou graag iets speciaals en uniek maken van zijn huwelijksgeloften en vroeg hiervoor mijn hulp.

De ruim 450 woorden werden op 3 aparte bladeren handgeschept Khadi papier gekalligrafeerd, deze werden dan mooi tot een brief gevouwen en aan de buitenkant gedecoreerd met bloemetjes.


Certificaat voor KOBOLD

De complexiteit van de flourishing die ik hier gebruikt heb was een echte uitdaging.


Zoals je ziet, kan kalligrafie voor veel doeleinden gebruikt worden.

Als kalligraaf help ik je met plezier verder. Meer informatie vindt je hier. Of neem even contact met me op.
Ik help je met veel plezier verder.

Groetjes,

Petra


Over de schrijver
Reactie plaatsen