3655947541340020
Op zoek naar de perfecte penhouder?
03 december 2021 
3 min. leestijd

Op zoek naar de perfecte penhouder?

Kalligrafie heeft tijd en concentratie nodig, daardoor steek je toch al vlug enkele uren en dagen in een bepaalde opdracht zoals bijvoorbeeld het adresseren van enveloppen. Daarom is het belangrijk dat je op een comfortabele manier kan schrijven, om spanning en vermoeidheid van je hand te vermijden. Heb je snel last van vermoeidheid van je hand, dan heb je zoals mij waarschijnlijk een vrij stevige grip, dit zorgt er dus voor dat je hand snel moe wordt en gespannen aanvoelt.

Dit is nu voor mij verleden tijd!! Benieuwd hoe dit komt? Lees zeker verder.


1. My Beloved Calligraphy

Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd door Sarah van My Beloved Calligraphy met het voorstel om één van haar nieuwe ergonomische penhouders te testen.
Om eerlijk te zijn, ik was zeer benieuwd!

Ik had al eerder ergonomische penhouders gezien, maar heb nooit de stap durven zetten om er eentje op maat te bestellen, ze zagen er toch vreemd uit.

Ik ben op het voorstel van Sarah ingegaan en heb een penhouder op mijn maat laten maken.

Ik was super aangenaam verrast!

De penhouder waar ik al meer dan 8 jaar mee kalligrafeer ligt nu aan de kant.....ik grijp altijd naar mijn nieuwe penhouder, de Free pen!

2. Volledig op maat gemaakte penhouder

De pen wordt volledig op maat gemaakt volgens jou voorkeuren.

Allereerst heb je de keuze uit 3 stijlen van penhouders: de Free pen, de Ergo pen en de Carrot pen.

Daarna kan je kiezen uit 5 verschillende pastelkleuren en 2 manieren waarop de pen afgewerkt wordt: matte finish of glanzend.

Ik ben absoluut helemaal weg van deze prachtige kleuren!!! 

Sinds 28 januari 2022, is de allernieuwste pen verkrijgbaar, de Oblique pen. Je hebt de keuze uit 'Golden' en 'Midnight', wat de naam al doet vermoeden.....ze zijn echt schitterend, afgewerkt met iridescent glitter!! Wie houdt hier nu niet van.
Klik hier om ze te bekijken!

De Free style pen


De Carrot pen

De Ergo pen

Nadat je een pen, kleur en afwerking hebt gekozen, geef je ook enkele afmetingen door van je hand, dit is helemaal niet moeilijk, het wordt allemaal uitgelegd en duurt helemaal niet lang.

Alle penhouders worden volledig op maat gemaakt met een resin 3D printer en met de hand afgewerkt door Sarah. 

3. Een droom om mee te schrijven!

De pen die ik gekozen heb is de Free pen, pink color met matte finish. Ik moet zeggen dat ik zeer aangenaam verrast was!

De pen ligt comfortabel in de hand, ze is licht, mijn grip is veel losser, het dikkere gedeelte zorgt voor steun, en de flange (het metalen deeltje waar het pennetje in komt) staat in een goede helling waardoor de pen perfect op het papier terechtkomt.

Ook zorgt de matte finish ervoor dat de pen zacht aanvoelt en dat is gewoon zalig! Het is een droom om hiermee te schrijven.

De Free style pen met matte finish

Dit is mijn grip, het dikkere gedeelte zorg voor extra steun waardoor deze pen zeer comfortabel schrijft.

En BONUS!!! Mijn Flourishing stroken gaan zoveel beter en vlotter, doordat de penhouder goede steun biedt aan je hand. Het voelt zoveel meer stabiel!

Zelfs het kalligraferen op een x-hoogte van bijna 1,5 cm gaat bijzonder vlot, de pen kwam zeker van pas bij deze opdracht. 

Tekst met x-hoogte van 1,5 cm!

De volgende pennetjes kunnen gebruikt worden, de Zebra G nib, de leonardt principle EF, de brausse 361en de leonoardt 40. (met deze heb ik getest)

Wil je ook graag zo'n mooie en comfortabele penhouder? Ik kan het je alleen maar aanraden!
Neem gerust hier een kijkje, bij 'Custom Pen'. Ik ben er alvast helemaal weg van, en ik ben er zeker van dat jij de penhouders ook geweldig zal vinden.
Hou er rekening mee dat het 1 tot 2 weken duurt voordat de pen verstuurd wordt doordat deze volledig op maat en volgens uw voorkeuren gemaakt moet worden. Verzending naar Belgie duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

Veel schrijfplezier!!!

Liefs,

Petra

**Bovenstaande link is een affiliate link, dit wil zeggen dat ik een klein percentage over de verkoop ontvang, zonder extra kost voor jou. Alvast zeer veel dank!

Over de schrijver
Reactie plaatsen