Kalligrafie cursus Copperplate

Wil jij ook graag leren kalligraferen?

Je komt kalligrafie overal tegen, op Pinterest, Instagram, Facebook,…. zou jij dit ook graag willen leren?  Misschien ben je al begonnen maar wil het nog niet zo goed lukken? Of wil je nog eens terugkeren naar de basis?
Kalligrafie leer je niet door hier en daar wat video’s en inspiratie op te doen. Kalligrafie leren vergt zowel studie als doorgedreven oefening om technieken te ontwikkelen die je schrift zullen verbeteren.

De online cursus Copperplate zit boordevol uitleg, instructie, voorbeelden, tips en huiswerkopgaven die ervoor zorgen dat je de basis op een goede manier leert!

handschrift of kalligrafie

Wat is inbegrepen

De online cursus Copperplate bevat 5 lessen en een introductieles. Je krijgt toegang tot 20 video’s, bij elke les zijn er uitleg, instructie, oefen- en werkbladeren voorzien die je kan downloaden en afdrukken. Ook zijn er huiswerkopgaven voorzien om hetgeen je hebt geleerd in de praktijk om te zetten. Je krijgt levenslang toegang + BONUS Lessen!
+ Korting op het startpakket

Extra optie: 6 maanden ontvang je persoonlijke begeleiding via Privé sessies, dwz. dat ik feedback en aanwijzingen geef op het huiswerk 

kalligrafie cursus

Introductie

In deze introductieles vertel ik over de geschiedenis, de materialen en enkele algemene richtlijnen om goed te kunnen starten.
Ook beginnen we al met de opwarmings- en nauwkeurigheidsoefeningen.

Kalligrafie cursus

Les 1

We gaan kennismaken met de spitse pen door middel van enkele eenvoudige oefeningen en we gaan de basisstroken inoefenen met pen en inkt.
Leer hoe je de rechte boven- en onderkanten maakt.

event kalligrafie

Les 2

Tijd om de basisstroken met elkaar te combineren.
Alle kleine letters worden stap voor stap opgebouwd.

Groep 1-2-3

Cursus Copperplate

Les 3

Vervolg van de kleine letters.

Groep 4 en 5
Verbinden van de letters.
Schrijven van zinnen

Les 4

Hoofdletters

Groep 1-2a-2b

Drill oefeningen: Candy Cane drill

Cursus Copperplate

Les 5

Vervolg van de hoofdletters.

Groep 3-4-5

Getallen

Bonus Lessen

Flourishing
Flourishing

Nog Meer? JA!!

Ik doe er nog 2 Bonus Lessen bij!
Maak kunstwerkjes door middel van oefeningen op penbeheersing en spitse pen decoraties die je direct bij je schrift kan gebruiken.

Deze cursus is top! Je werkt op eigen tempo. Duidelijke videobeelden waarop alles goed wordt uitgelegd. Door de feedback op je huiswerk weet je of je goed bezig bent. Super gedaan Petra.

Ria E.

Online Kalligrafie cursus Copperplate

Toegang tot 5 lessen en een introductieles
20+ video’s waarin alle letters gedemonstreerd worden
Meer dan 100 bladeren met uitleg, instructies, oefeningen
Bij elke les huiswerkopgaven
2 Bonus Lessen: Oefeningen op penbeheersing (37 pagina’s) en spitse pen decoraties
Levenslang toegang
3 € korting op het startpakket
Extra optie!! 6 maanden Persoonlijke begeleiding en aanwijzingen op de huiswerkopgaven 

Totale prijs voor de cursus
Zonder persoonlijke begeleiding 

95 €
Lente aanbieding!
Nu voor 66,50 €

Totale prijs voor de cursus
MET persoonlijke begeleiding 

145 €

Welke materialen heb ik nodig?

Hieronder vindt u een lijst met de materialen. Dit zijn voorgestelde materialen, u mag gerust gebruiken wat u in huis heeft

Potlood: Een gewoon HB potlood of een mechanisch potlood met stiftjes van 0.5mm.
Inkt: Walnoteninkt (bister), Pelikan 4001, Iron Gall inkt (Blots Iron Gall inkt of Walkers Copperplate ink) of gouache.
Spitse pen: Een goede beginnerspen is de Zebra G of Nikko G, of een andere spitse pen die goed in je hand ligt, zorg er enkel voor dat de pen niet te flexibel is.
Penhouder:Copperplate wordt geschreven met een oblique of rechte penhouder. Ben je linkshandig kan je opteren voor een rechte penhouder.
Papier: Een goede kwaliteit print papier (HiPlus Copy paper) of een andere gladde (NIET GLANZEND) soort om rechtstreeks op te schrijven. Lichtdoorzichtig papier om op een oefenblad te leggen. Clairefontaine Smart print paper 60gr of Marker layout papier van Canson.
Keukenrol
Glasreiniger
Een gladde speelkaart
Paperclips

Mogelijkheid tot aankoop startpakket

Ben je nog nieuw in de kalligrafie wereld en heb je nog niet veel materiaal in huis. In de shop bied ik de mogelijkheid tot aankoop van een startpakket. Dit pakket bevat alle materialen die nodig zijn om een goede start te maken, bovendien zijn het mijn favoriete materialen waarmee ik al jaren werk!

Pakket bevat:
Walnoteninkt 30ml, 5 Zebra G nibs, 2 in 1 penhouder (recht en oblique), extra glazen potje met schroefdeksel

20,95 €

Exclusief verzendingskosten.

Veel gestelde vragen

Na inschrijving krijg je binnen 1-2 dagen toegang tot de volledige cursus! Belangrijk, je krijgt Levenslang toegang!

Als je inschrijft voor de cursus krijg je enkele dagen voordat we van start gaan een e-mail met jou inloggevens, dit zijn een gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar de website cursus.glcalligraphy.be en klik op log in, hier kan je dan je gebruikersnaam en wachtwoord ingeven. Je krijgt toegang tot de cursus waar je voor ingeschreven bent, klik hierop en je zal de volledige inhoud te zien krijgen. 

De volledige cursus met 5 lessen, een introductieles en 2 bonus lessen inclusief alle uitleg, – instructie en oefenbladeren + levenslang toegang kost 95 €.
De volledige cursus maar met de extra optie persoonlijke begeleiding voor 6 maanden kost 145 €.

Om de kost van de cursus wat te drukken bied ik deze ook aan zonder persoonlijke begeleiding.
Indien deze cursus een eerste ervaring met kalligrafie is, raad ik toch ten zeerste aan om voor de optie persoonlijke begeleiding te kiezen. De correcties op huiswerkopgaven zijn toch wel waardevol, je weet direct of je goed bezig bent, en heb je vragen over iets, ik sta voor je klaar!
De huiswerkopgaven in detail bekijken en corrigeren, vergt wel wat tijd, gemiddeld spendeer ik per cursist/per les 1,5 uur, wat dus maakt dat ik hier iets meer voor aanreken.

Je behoudt de toegang tot de volledige cursus Levenslang!
Ideaal is om toch binnen de 3-4 maanden de cursus te vervolledigen, op die manier blijf je op regelmatige basis oefenen.

Natuurlijk!! Per les zijn alle benodigde werk, oefen- en instructiebladeren voorzien. Deze staan bij elke les klaar om te downloaden. Druk ze af zodat je samen met de video instructie goed kan volgen. In totaal zijn er zo’n 100 ! bijlagen voorzien.
Deze bijlagen zijn voor eigen gebruik! Mag ik vragen om deze zeker niet zomaar door te geven, hier kruipt namelijk veel tijd in om deze op te stellen.

Bij elke les zijn er huiswerkopgaven voorzien. Heb je gekozen voor de extra optie persoonlijke begeleiding dan kan je de huiswerkopgaven uploaden bij de desbetreffende les. Ik bekijk deze in detail en geef aanwijzingen en feedback via de privé sessies. 
Belangrijk! Deze optie van persoonlijke begeleiding geldt voor 6 maanden!! Je behoudt natuurlijk de toegang tot de volledige cursus Levenslang!

Geen enkel probleem! Ben je een beginner dan raad ik toch aan om de cursus met de optie persoonlijke begeleiding te kiezen. De correcties en aanwijzingen op de huiswerkopgaven zijn toch altijd wel waardevol voor cursisten. Je weet direct of je goed bezig bent.
Alles wordt stap voor stap bekeken en beginnen doen we met een potlood, nog geen gedoe met pen en inkt. Natuurlijk gaan we stilletjesaan overgaan naar pen en inkt, maar ik moedig iedereen zowiezo aan om eerst alle lessen in te oefenen met potlood. Dus zorg er voor dat je genoeg potloden in de buurt hebt liggen….

Tijdens de eerste 6 maanden dat je toegang hebt, mag je huiswerkopgaven uploaden en geef ik persoonlijke feedback. LET OP! Enkel voor diegenen die voor de extra optie gekozen hebben.

Absoluut niet! Heb je thuis een penhouder, spitse pennen die goed voor jou werken en inkt, mag je deze gerust gebruiken.  Walnoteninkt en Sumi inkt zijn goed om te oefenen, misschien niet zo’n fijne haarlijnen maar toch nog wel OK. Merk je tijdens de cursus dat het materiaal dat je gebruikt toch niet zo goed werkt, kan je nog altijd het pakket aankopen.
Heb je nog niet veel aan kalligrafiemateriaal in huis, dan heb je met dit pakket ineens alles wat je nodig hebt. 

Staat je vraag er hierboven niet bij, stel ze gerust hier.