Een terugblik op 2020 en vooruit kijken naar 2021

Een terugblik op 2020 en vooruit kijken naar 2021

Ik denk dat iedereen toch wel wat blij is dat het jaar 2020 voorbij is.

Laat ons uitkijken naar betere tijden, hopelijk dat we tegen de zomer terug meer naar ons normale leven kunnen gaan.

Het was een moeilijk jaar voor velen, ik denk dan in het bijzonder aan iedereen die een geliefd persoon verloren of die zwaar ziek werden en weken/maanden herstel voor de boeg hadden. Maar ook voor de horeca, de contactberoepen, de vele winkels en bedrijven is het niet gemakkelijk. Vandaag een terugblik op 2020 en kijk ik al een beetje vooruit in 2021.

2020 voor ons persoonlijk

Zelf mogen wij van geluk spreken, binnen onze familie zijn er – voorlopig – nog geen besmettingen geweest.

Mijn man Dirk werkt al sinds maart grotendeels van thuis uit en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven vermoed ik.

De 2 oudste kinderen Milan en Caitlin, volgen sinds oktober deeltijds afstandsonderwijs. Enkel onze jongste dochter Elise wordt elke dag op school verwacht (lagere school).

een terugblik op 2020
tilly

De jongste dochter Elise vertrekt na de eerste lockdown voor het eerst terug naar school.

Caitlin met onze kleine meid Tilly

En ik werk natuurlijk ook altijd van thuis uit.

Het was voor iedereen een hele aanpassing, maar ik moet zeggen dat ook de kinderen hier super goed mee omgaan.

Milan had net voor de eerste lockdown in maart, voor de eerste keer van het uitgaansleven geproefd als bijna 16 jarige toen. Geen fuiven of feestjes meer voor een hele tijd, niet meer afspreken met vrienden….. af en toe komt er wel wat gemopper aan te pas maar dit valt goed mee, ze weten ook dat dit nu even niet kan.

Wel zijn er op het einde van de zomervakantie veel traantjes gevloeid….. spijtig genoeg hebben we in augustus onze lieve kleine meid Tilly moeten laten inslapen. Tilly was een nierpatiëntje en we wisten dat we op een gegeven moment deze beslissing moesten nemen…..

2020 op gebied van kalligrafie

Op het gebied van kalligrafie moest ook ik een versnelling hoger schakelen.

Het klassikaal lesgeven in het Dienstencentrum van Wuustwezel dat tevens mijn grootste bron van inkomsten was in 2019, viel in 2020 weg, alle cursussen werden begrijpelijk geannuleerd.

In de maanden april en mei heb ik hard gewerkt om 2 cursussen (Copperplate en The Graceful flourish’) online te krijgen, waarvan de cursus ‘The Graceful flourish’ in juni ook in het Engels online is gegaan.

Copperplate kalligrafie

Cursus ‘The Graceful flourish’

Startpakket kalligrafie

Het opstellen van alle instructie- werk- en oefenbladeren en de verschillende instructievideo’s vergt wel wat tijd.

Voor 1 video worden gemiddeld een 40 tal aparte filmjes gemaakt, die daarna met knippen en plakken 1 video vormen. Dan volgt het toevoegen van begeleidende tekst en zet ik er natuurlijk ook nog graag een muziekje op. Ik had mijn bezigheid gedurende die maanden, maar ben dan ook enorm trots op deze cursussen!

Ook heb ik tot mijn plezier gemerkt dat veel mensen de weg naar het online leren van kalligrafie gevonden hebben. En tot mijn grote trots zijn er ook verschillende buitenlandse cursisten bijgekomen (UK, USA, Duitsland en Australië).

Ik had de indruk dat er tijdens de eerste lockdown veel mensen een nieuwe bezigheid zochten, mijn man Dirk stond in de paasvakantie bijna elke dag in het postkantoor om startpakketjes af te geven. Superleuk toch!

Leuke opdrachten en unieke samenwerking!

De online kalligrafie cursussen zijn natuurlijk één ding, er zijn in 2020 ook enkele leuke opdrachten binnengekomen en een unieke samenwerking met Gunther Methot van Vin.auction. Eén van de beste veilinghuizen voor exclusieve kwaliteitswijnen!
Ben jij een wijnliefhebber, neem dan zeker eens een kijkje!

De dankbaarheid naar zijn klanten toe heeft een belangrijke plaats bij Gunter, de verschillende prachtige ideeën zijn echt wel uniek te noemen en ik ben dan ook enorm trots dat ik hieraan mag meewerken. Vin.auction heeft een heel uitgebreid clienteel van over de hele wereld en er wordt werkelijk aan iedereen gedacht.

Als dank en blijk van waardering voor mijn werk heb ook ik al enkele prachtige kaarten mogen ontvangen en zelfs een gesigneerd boek van niemand minder dan Jacques Vermeire!
Ik kan je vertellen, ik was er even stil van……

Dankjewel Gunther en Jacques!

Kaart Vin.auction

Dankjewel Jacques en Gunther!

Nieuwjaarskaart Vin.auction

Zelf kalligraferen is nog altijd wel hetgeen ik het liefste doe, of het nu enveloppen zijn of een gedicht, een stamboom of zelfs een tattoo ontwerpen (ahh, spannend, want dit draagt iemand wel levenslang mee) zolang ik mijn pen maar kan opnemen!

Uiteindelijk......een Youtube kanaal!

Eén van mijn meest spannende dingen van afgelopen jaar was toch wel het oprichten van een Youtube kanaal in september. Ik had er lang over getwijfeld want je stapt op die manier toch wel echt naar buiten met je werk. Maar ik zocht een plaats waar ik zoveel mogelijk met iedereen kan delen. De video’s zijn in het Engels maar ik voorzie steeds een nederlandse ondertiteling.

Nu in januari ga ik hier ook starten met een reeks video’s over Spencerian script, dit is voor mij persoonlijk één van de mooiste kalligrafische schriften ter wereld, maar in Belgie en Nederland kent het nog maar weinig bijval. Wat ik nog wel kan begrijpen aangezien mensen over het algemeen twijfelachtig staan tegenover iets dat ze niet kennen. 
Spencerian script is een prachtige vorm van Amerikaans Penmanship!

Spencerian script

Video: kenmerken Spencerian script

Spencerian script

Wat mag je dit jaar nog zoal verwachten?

Veel mensen spreken over ‘doelen stellen’ en dergelijke, hier doe ik niet direct aan mee, ik neem alles zoals het komt, toch zeker nu in deze onzekere tijden.

Ik hoop toch elke week nog een video te kunnen uploaden op mijn youtube kanaal, de andere sociale media kanalen onderhouden is moeilijker. Het is mijn ding niet en zal ook niet direct mijn ding worden vrees ik, ik kan er gewoon mijn tijd niet insteken om elke dag door zowel facebook, instagram als pinterest te scrollen. Soms plan ik een week aan facebook berichten, en dan valt het weer stil…..  Maar niet gevreesd ik ga zeker proberen om via mijn facebookpagina updates en tips te blijven delen.

Er zijn nog ideeën voor een cursus of downloads (illumineren van letters, flourishing, spencerian voor gevorderden, The Graceful Letter,…). Wat het gaat worden of wanneer weet ik nog niet, we gaan het zien.

En verder denk ik dat alles blijft zoals het is.
Wil je graag kalligrafie leren en een momentje voor jezelf creëren?  Je bent steeds van harte welkom bij één van de online cursussen.
Download het Gratis werkboek en ontvang 20% korting op de kalligrafie cursussen.

Blijf goed voor elkaar en voor jezelf zorgen!

Lieve groet

Petra

Geef een reactie

Uw email adres wordt niet weergegeven. Verplichte velden staan aangegeven *